Püf Noktalar » Pelit

Püf Noktalar

- Çikolata çok hassas bir ürün olduğu için muhafaza şartlarına dikkat edilmelidir. Çikolata paketleri araçta uzun süre kalmamalı, motor üstüne, bagaja ve güneş gören yere konmamalıdır.

- Çikolata buzdolabına konmamalı,16-20 derecede serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır.

- Şantili ve renkli pasta üzerinde bulunan gıda boyaları ithal edilmektedir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan izin belgeli olmakla birlikte gıda kodeksine uygundur. Boyanın eli ve dili boyaması kendine has bir özelliktir. Bu durumun sağlık açısından herhangi bir sıkıntısı bulunmamaktadır.

- Temmuz ve Ağustos aylarında sıcaklardan dolayı riskli olan ürünler (Profiterollü, Karayip, Beyaz İnci, Boğaziçi, Ekpa pastaları) dışarıda fazla kalmamalıdır.

-  Marandogize, kestane şekeri ve badem ezmesi ürünlerinde muhafaza şartlarına dikkat edilmelidir.

- Meyveli pastalarda meyveler mevsimlere göre değişmektedir. Pasta alımlarında meyve içeriği konusunda bilgi alınmalıdır.

- Krokanlı pastalar kesilirken krokan kısmına gelirse kek parçalanabilmektedir. Dolayısıyla bu durum ürünün bayatlığını göstermemektedir.

- Rokoko donmuş bir pastadır. Bu yüzden fazla yendiğinde mide üşütmesi oluşturabilmektedir.

- Ekpa pasta hamuru farklı olduğu için kesimi tam düzgün yapılamamaktadır.

- Fişin üzerindeki tarih ve saat, ürün şikayetlerinde ürünün incelenmesi açısından önemlidir. Bu yüzden ürünlerin fişleri en az 1 hafta atılmamalıdır.